Voor alle Sterren

SterrenkindjesIn mijn buik droeg ik je bij me
Gaf je alles wat ik had
Voedsel, warmte, liefde, toekomst
Er was niets dat ik vergat

In mijn buik droeg ik je bij me
Al die korte maanden lang
Veilig was je en geborgen
En voor niets of niemand bang

In mijn buik droeg ik je bij me
Voelde je groeien elke dag
Soms een streling of een schopje
Of een hikje of een lach

In mijn buik droeg ik je bij me
Het heeft niet zo mogen zijn
Veel te vroeg al moest jij verder
Naar die wereld zonder pijn

In mijn hart draag ik je bij me
Nooit ben jij een dag alleen
Veilig ben je en geborgen
Met onze liefde om je heen

 

Op deze pagina’s hebben we gedichten verzameld over en voor prematuur (te vroeg), dysmatuur (te licht) en ziek geboren kindjes. We hopen dat de ouders van deze prille prinsjes en prille prinsesjes kracht kunnen putten uit deze prille poëzie. Ieder gedicht komt recht uit het hart. Het gedicht op deze pagina is geschreven voor al die sterrenkindjes die nooit maar dan ook nooit vergeten zullen worden!

Heb je zelf een mooi gedicht geschreven over je eigen ervaringen tijdens of na de ziekenhuisopname van jouw te vroeg en/of ziek geboren kindje en wil je dit op onze site zetten? Mail dan naar info@prilleven.nl!

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.