Volgende keer beter

Triodos FoundationTja … Gisteren was het zover. De eerste afwijzing door Triodos Foundation. Het eerste fonds dat we hebben aangeschreven. Afwijzingen zijn niet te voorkomen en toch voelt het als een kleine klap in het Prillevengezicht. Zeker omdat dit negatieve antwoord op vrijdag binnenkwam. Maandag was misschien een klein beetje beter geweest.

Beste Bertine,

Hartelijk dank voor de aanvraag ten behoeve van Stichting Prilleven. Wij hebben met veel plezier en interesse over het project gelezen en daarna de aanvraag geëvalueerd. Ik vind het heel mooi hoe je jouw/jullie eigen ervaringen na de geboorte van jouw zoon Gijs omzet in iets waar anderen zich mee gesteund zullen voelen zonder dat je daar eigenbelang bij heeft. Het is een zeer sympathiek initiatief.

Het spijt mij dan ook te moeten laten weten dat Stichting Triodos Foundation geen bijdrage zal kunnen geven. Voor het kunnen geven van donaties zijn wij vrijwel geheel afhankelijk van onze eigen schenkers en de bestemming die zij aan hun schenkgeld geven. Wij beschikken eenvoudigweg niet over middelen met een bestemming die past bij dit initiatief en omdat wij ons vooral richten op andere thema’s zullen wij dat vermoedelijk ook nooit krijgen.

Triodos Foundation ontvangt vele malen meer aanvragen dan schenkingen. Onze middelen zijn daardoor beperkt en wij moeten zowel om inhoudelijke als ook om financiële redenen keuzes maken en aanvragen afwijzen. Naast de beperkte middelen moeten wij voor een groot deel van onze schenkingen rekening houden met de bestemming die onze schenkers aan hun schenkgeld geven.

Wij proberen onze keuzes zo zorgvuldig mogelijk te maken, de juiste prioriteiten te stellen en de ons beschikbare gelden zo goed mogelijk te verdelen over de drie werkgebieden van Triodos Foundation: Natuur en Milieu, Mens en Maatschappij en Ontwikkelingssamenwerking. Hierbij ligt de focus zoveel mogelijk op nationale of internationale initiatieven, met name op het gebied van Natuur & Milieu, zoals onderzoek naar Biologische Landbouw en Gezonde Voeding, en Ontwikkelingssamenwerking.

Ik hoop van harte dat je elders wel succes hebt wat fondsenwerving betreft zodat je de plannen van de grond kan krijgen.

Vriendelijke groet,
Chiron Dijkstra

De fondswerfkop is eraf en het kan alleen maar beter worden!

Speak Your Mind

*

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.