Wie A zegt … moet ook Bikini zeggen

bikinigateEen oproepje van de Viva. “Ben jij trots op je lichaam? Twintig kilo afgevallen, volledig hersteld na een ziekte, of ben je om een andere reden tevreden zoals je bent? Voor een beeldreportage in de VIVA zomerspecial zijn wij op zoek naar vrouwen (24 – 38 jaar) die in bikini op de foto willen.

Iedereen mag meedoen, of je nou maat 34 hebt of maat 48. Lijkt zo’n fotoshoot jou wat? Stuur dan een mail met leeftijd en foto voor meer info.

Nu leek zo’n fotoshoot me niet direct wat, maar ik ben wel enorm trots op mijn lijf. Zonder er verder heel erg over na te denken, besloot ik te reageren. Ik stuurde de volgende mail:

Ik ben supertrots op mijn lichaam en dat heeft niets te maken met hoe het eruitziet. Er flubbert namelijk best wat, ik heb cellulitis, er mogen best wat kilo’s af en spieren bij. Waarom ik dan zo trots ben? Omdat dit lichaam zo snel van een spoedkeizersnee is hersteld dat ik een kleine drie weken na de operatie alweer op de fiets naar het station kon.

Waarom dat zo belangrijk was? Mijn zoontje Gijs kwam 2 maanden te vroeg. Hij kreeg al snel een heftige darminfectie en moest vanuit Alkmaar overgeplaatst worden naar het AMC. Ik mocht zelf geen autorijden de eerste 6 weken na de operatie en was dus veel te afhankelijk van familie en vrienden om me naar mijn kleintje te brengen.

Daar kwam verandering in toen ik weer kon fietsen. Ik ben nog even langs de kraamafdeling gefietst van het MCA in Alkmaar, omdat ik nog wel wat pijn had, maar de dames verzekerden me dat ik me geen zorgen hoefde te maken over het herstel van de wond als ik nu alweer kon fietsen zonder volledig te creperen.

Ik moest wel rustig aandoen van ze, maar als je kindje vecht voor zijn leven, valt zo’n keizersnee behoorlijk in het niet. Meer lezen over Gijs kan op mijn blog. Het verhaal begint ongeveer hier: http://betekst.wordpress.com/2012/06/01/gijs-heeft-haast/

Nooit meer over nagedacht … Totdat ik antwoord kreeg … Ik ben een van de geselecteerden. O, help. In mijn bikini in de Viva. Dan kan ik er maar beter voor zorgen dat de er een externe drijfveer komt, zodat ik niet terugkrabbel. Hier is prima een Prille Actie van te maken.

Bertine in bikini in de Viva voor Prilleven. De fotoshoot is op 14 juni. Help je me nog verder over de streep? Doneren kan ten name van Stichting Prilleven, Triodosbank 197600190 :-)

Speak Your Mind

*

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.