Sponsoren of doneren of productplaatsen of …

GeldlukkigWat uitvoering betreft loopt het nu. De site is live, maar nog niet volledig. De keus voor een doos lijkt gemaakt. Er staan afspraken bij financiële- en bij notarismensen. Tijd om giften te zoeken … Jammer dat die bankrekening er dan nog niet is. Jammer dat ik nog niet helemaal precies weet hoe ik een begroting en een dekkingsplan kan opstellen. Jammer dat ik moet wachten.

Sponsoren of doneren

Ik heb inmiddels geleerd dat er een verschil is tussen sponsoren en doneren. Als een bedrijf iets sponsort, dan staat daar een tegenprestatie tegenover. Ik noem het bedrijf op de website. Er komt een verhaaltje in het kasteel en het bedrijf mag zijn naam op een presentje zetten. Als een bedrijf, fonds of particulier een donatie doet, dan is dat een gulle gift en wordt verder nergens om gevraagd.

Productplaatsen

Een derde fondswerfoptie is productplaatsing. De handcrèmes in relatiegeschenkenland lijken nu niet direct de verzorging te bieden die nodig is tegen de agressieve ontsmettingsalcohol. De premiumsnoepjes lijken me lang niet zo lekker als de zoetigheden die Haribo, Venco, Redband en Katja kunnen leveren. Misschien eens kijken of ik daar iets mee kan doen, maar dan moet Prilleven wel eerst (be)staan.

Samenwerken

Om in het kasteel ook wat oplossingen te kunnen stoppen voor vraagstukken waarvan ouders nog niet eens weten dat ze die hebben, wil ik ook wat samenwerkingsverbanden aangaan. Speciale prille-prinsjes-en-prinsesjes-fotografen, voorbetekste geboortekaartjes, eenvoudig op te zetten weblogs. Misschien zijn er nog wel meer denkbare samenwerkingsverbanden.

eGijsbook kopen

Voor particulieren die wel willen geven, maar niet voor niets, zou ik het eGijsbook kunnen gaan verkopen. Alle blogs over Gijs zijn inmiddels gebundeld in een allesomvattende PDF. Alle verhalen, alle foto’s, alle plaatjes. Alles staat erin. Misschien is het een plan om bij een donatie vanaf € 5,- het Grote Gijsverhaal op te sturen.

SMS

Je kunt ook nog een bedrag aan een goed doel sms’en. Daarvoor moet Prilleven dan wel € 400,- per jaar betalen en per donatie een paar dubbeltjes afdragen. Ik denk niet dat het slim is om daar meteen mee te beginnen, want het kost waarschijnlijk meer dan het op gaat brengen. Misschien iets voor de toekomst.

Speak Your Mind

*

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.