Prilleven en de correcte collecte

PrillevenbusEn we zijn van start! De eerste collecteronde is gedaan en de opbrengst na twee uur laantje op laantje af is iets meer dan 40 euro. Daar ben ik eigenlijk best wel blij mee. Als iemand mij 20 euro (netto) per uur zou betalen voor aanbellen en een vraag stellen bij volstrekt onbekende mensen, zou ik er misschien nog wel carrièreperspectieven in zien ook. Want wat kom je veel verschillende types tegen en wat doe je veel leuke woonideeën op wanneer je bij anderen achter de voordeur kunt kijken terwijl je wacht op klinkende munt.

Bot vangen

Natuurlijk is het niet alleen maar leuk. Het ging regenen, het was eigenlijk best koud door het vele stilstaan en sommige mensen zijn ronduit bot tegen je. Zouden die mensen nou gewoon heel erg bang zijn voor kwaadwillende sujetten? Ik hoop het niet. Misschien zijn ze gewoon een beetje aangedaan door mijn impertinente geldvraag en hadden ze op iets anders gehoopt of gerekend.

Praatjes vullen best gaatjes

Gelukkig waren er ook een paar lieffies die het onaangenamere meer dan goed maakten. Een dame die mij vertelde dat ze 60 jaar geleden zelf een doodgeboren kindje had gekregen en de stichting veel succes wenste. Een dame die me vertelde dat ze zelf decennia lang als verpleegkundige werkzaam was geweest en dat ze veel respect heeft voor mensen die tegenwoordig nog durven te collecteren. Een meneer die echt niet kleiner had dan € 5,-. Helemaal leuk!

Collectevergunning

Ik heb trouwens ik weet niet hoe vaak gehoord dat de becollecteerden door de bomen het collectebos niet meer zien. En dat terwijl geen van allen mij heeft gevraagd om de collectevergunning die ik zo correct in mijn tas met me meedroeg. Vanzelfsprekend waren er tussen 10 en 12 een heleboel mensen niet thuis. Voor zover het werd toegestaan door het ontbreken van een Ja/Nee- of Nee/Nee-sticker heb ik bij deze mensen een folder in de brievenbus gedaan. Naamsbekendheid is ook wat waard.

Gireren met vlag en afwimpel

Er was één schitterende dame die heeft beloofd een donatie te ‘gireren’. Het zou de perfecte afwimpelzin kunnen zijn, maar ergens geloof ik dat deze mevrouw het echt gaat doen!

Kortom … een prima eerste collecte-ervaring. Dat er nog vele kasteeltjes mogen volgen vanavond en in de loop van deze week!

Prilleven wil de ouders van prematuur (te vroeg) en / of ziek geboren kinderen ondersteuning bieden tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje(s) en/of prille prinsesje(s). We bieden die ondersteuning in de vorm van praktische presentjes, nuttige tips en waardevolle weetjes. Prilleven heeft de ANBI-status en is daarmee een algemeen nut beogende instelling. Giften aan Prilleven kunt u aftrekken van de belasting.

Speak Your Mind

*

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.