BankNeekening

TriodosvertragingDinsdagochtend, 23 april 2013. Paasmaandag is alweer drie weken geleden en de Triodosbank heeft nog steeds niet de moeite genomen om ons te voorzien van een bankrekening. Om heel eerlijk te zijn word ik er bijna verdrietig van. We willen en kunnen posilieve dingen gaan doen voor mensen die dat goed kunnen gebruiken.

Helaas werkt de Triodosbankbureaucratie ons tegen. Er zijn mensen die me aanbieden om dan maar geld op mijn rekening te storten. Een grens die ik niet wil overgaan, al wordt het met de dag verleidelijker.

Het verloop

Acht werkdagen na tweede Paasdag werd ik gebeld door de Triodosbank met excuses voor het ongemak, maar ‘we’ hebben drie dagen vertraging opgelopen. Oké. Vorige week kregen we een mail dat één van de gezette handtekeningen niet goed genoeg overeenkwam met de handtekening op het bijbehorende paspoort. Een telefoontje leerde me dat we niet opnieuw 10 werkdagen zouden moeten wachten, dus vooruit maar weer. Die woensdag hebben we opnieuw de niet goedgekeurde handtekening opgestuurd en hebben we onszelf weer in de acht gezet.

Dagdag Postbode

Wat is het dan fijn dat mensen ons blijven vinden op Facebook. Wat is het dan fijn dat mensen hartverwarmend reageren op berichtjes. Wat is het dan fijn om al die schaartjes van iedereen binnen te krijgen. Wat is het dan fijn om een megadoos met dekentjes van Baby’s Only open te kunnen maken. Wat is het dan irritant als de nieuwe postbode aan komt lopen, een ‘nee-nee-sticker’ op de deur ziet en vervolgens rechtsomkeert maakt …

Hallo Telefoon

Dus weer even gebeld. Lieve dame aan de telefoon. Ruggespraak gevoerd met de afdeling zakelijk. De nieuwe handtekening was per abuis terechtgekomen op de 10-werkdagenstapel … Maar de vriendelijke dame kon me nu onder voorbehoud toezeggen dat ze er met voorrang naar zouden kijken en als de handtekening nu wel goed genoeg is, dan maken ze het in orde … Als de handtekening nog kloppender moet, dan bellen ze even.

Morgen dus niet wachten op de postbode, maar angstvallig van 9 tot 17 mijn mobiele telefoon in de gaten houden … Duimen jullie mee?

Speak Your Mind

*

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.