Prilleven geeft tien kastelen weg

Negen maanden na de oprichting van Stichting Prilleven is de tijd daar. Rond Kerst krijgen tien gezinnen van ons een kasteel. Dat kasteel gaan ze nauwgezet voor ons beoordelen. Hoe ziet het eruit? Wat zit erin? Is het leuk? Is het nuttig? Met de bevindingen van deze gezinnen kunnen we onze kastelen nog beter afstemmen op hun uiteindelijke doel; de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kinderen een hart onder de riem steken tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje of prille prinsesje!

 

Te vroeg of ziek geboren

Ouders van te vroeg en/of ziek geboren kinderen kunnen – zeker in het begin van zo’n ziekenhuisopname – niet of nauwelijks voor hun eigen kindje zorgen. Ze krijgen te maken met nieuwe en onvoorziene vraagstukken. Wat doen we met de geboortekaartjes? Hoe kan ik toch van onze kraamtijd genieten? Hoe houd ik iedereen op de hoogte?

Tussen hoop en vrees

Deze ouders bevinden zich in een verscheurende situatie. Ze zijn blij met de geboorte van hun kindje en tegelijkertijd zijn ze bang omdat datzelfde kindje misschien wel heel erg ziek is. Stichting Prilleven ontwikkelde speciaal voor de ouders te vroeg en/of ziek geboren kindjes een alternatief kraamcadeau in de vorm van een kasteel met daarin handige producten en nuttige informatie. De afgelopen tijd zijn we druk geweest met fondsen werven, donateurs vinden en sponsoren interesseren. Nu, negen maanden na de oprichting van Prilleven, kunnen we 300 Kasteeltjes vullen en is het tijd om te testen.

tien_kastelen_li_kl

Kasteelinterieur

In een kasteeltje zit een knuffel voor de kleine die op 60 graden gewassen kan worden. Er zit handcrème in om uitdroging door het vele ontsmetten van de handen tegen te gaan. Er zitten oordopjes en een oogmasker in, omdat het in een ziekenhuis nooit helemaal stil en nooit helemaal donker is. Er zit een stressdoktertje in om naar hartenlust fijn te knijpen of te zoenen. Natuurlijk zit er een brochure in met onmisbare informatie. En dit is slechts een greep uit het interieur.

Kasteelinterieur

De toekomst

In het eerste kwartaal van 2014 starten we met het uitdelen van de eerste 300 Kasteeltjes. We beginnen in één ziekenhuis en hopen snel te kunnen uitbreiden naar meerdere ziekenhuizen om uiteindelijk alle ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes een Kasteeltje te kunnen aanbieden.

Over Stichting Prilleven

Prilleven werd opgericht op 25 maart 2012 door Bertine Brookhuis, zelf moeder van een twee maanden te vroeg geboren zoon. Stichting Prilleven wil de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes een hart onder de riem steken en voorzien van nuttige – niet-medische – informatie, praktische presentjes en leuke cadeautjes tijdens de ziekenhuisopname. Zo hopen we de leuke kant van deze heftige kraamtijd wat meer de nadruk te kunnen geven.

Voor de redactie:

Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen kunt u contact opnemen met Stichting Prilleven. Bertine Brookhuis | T 06-29390263 | E info@prilleven.nl | W www.prilleven.nl | FB www.facebook.com/prilleven. Meer over Gijs vindt u hier | http://betekst.wordpress.com.

Prilleven wil de ouders van prematuur (te vroeg), dysmatuur (te licht) en / of ziek geboren kinderen ondersteuning bieden tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje(s) en/of prille prinsesje(s). We bieden die ondersteuning in de vorm van een Kasteel gevuld met praktische presentjes, nuttige tips en waardevolle weetjes. Alle ouders van prematuur geboren en ziek geboren baby’s hebben recht op zo’n Kasteel! We hebben op dit moment genoeg fondsen voor het vullen van 300 stuks, dat terwijl er meer dan 20.000 opnamen per jaar zijn. Help ons groeien en bouw ook een Kasteel. Voor € 30,- sponsort u een compleet Kasteeltje. Met een toren zijn we ook al heel erg blij!

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.