De aanleiding

Gijs na zijn geboorte in de couveuseOp 1 juni 2012 werd in het MCA te Alkmaar Gijs Brookhuis geboren. Twee maanden te vroeg. In eerste instantie maakten we ons weinig zorgen. Gijs woog 2020 gram, ademde direct zelfstandig en deed het de eerste dagen hartstikke goed.

Noodlot

Na een ruime week sloeg het noodlot toe. Gijs had Necrotiserende Enterocolitis. Een venijnige darminfectie die heel verkeerd kan aflopen. Voor Gijs betekende dit dat hij direct naar het AMC werd overgebracht. Een complete omslag van alles. Het ene moment ben je optimistisch in Alkmaar. Het volgende moment ben je radeloos in Amsterdam.

Uiteindelijk heeft Gijs:

  • vier operaties moeten ondergaan (twee daarvan waren spoed),
  • een tijdelijk stoma gehad,
  • op drie verschillende afdelingen gelegen,
  • vijf maanden in het ziekenhuis doorgebracht

Je komt terecht in een wereld die je nooit voor mogelijk had gehouden. De Neonatale Intensive Care Unit. Alle baby’s zijn ziek. Alle ouders zijn van tijd tot tijd de wanhoop nabij, maar zijn ook verrassend sterk en positief ingesteld.

Prilleven

Gijs woont na die eerste vijf maanden nu gelukkig permanent thuis. Geen stoma, geen sondevoeding, geen problemen (op het welbekende slaapgebrek na). Na deze intense ervaring en na alle zorg en steun die we hebben gekregen van het medisch personeel, van familie, vrienden, kennissen en volslagen onbekenden is het tijd om iets terug te doen. Tijd om actie te ondernemen. Tijd voor Prilleven!

12 maart 2013

Alkmaar, 12 maart 2013

Prilleven wil de ouders van prematuur (te vroeg), dysmatuur (te licht) en / of ziek geboren kinderen ondersteuning bieden tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje(s) en/of prille prinsesje(s). We bieden die ondersteuning in de vorm van een Kasteel gevuld met praktische presentjes, nuttige tips en waardevolle weetjes. Alle ouders van prematuur geboren, dysmatuur geboren en ziek geboren baby’s hebben recht op zo’n Kasteel! Daar maken we ons hard voor en dat hopen we snel te bereiken.

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.