Over Prilleven

FunnieIn Nederland worden elk jaar ongeveer 14.800 kinderen te vroeg geboren. Volgens de meest recente cijfers van het PRN werden in 2009 ruim 25.800 baby’tjes direct na de geboorte in het ziekenhuis opgenomen. Voor de ouders van deze prille prinsjes en prille prinsesjes een heftige gebeurtenis.

Je bent blij met de geboorte van je kindje, maar je maakt je ook zorgen. De kraamtijd waar je op had gehoopt en waar je op had gerekend, die kun je vergeten … Die heerlijke intieme eerste weken met je kindje zien er plotseling heel anders uit. In plaats van een knusse tijd met je gezin in en om het huis, probeer je zo veel mogelijk bij je kindje in het ziekenhuis te zijn.

Het Kasteeltje

Om de ouders in de periode vlak na de geboorte een hart onder de riem te steken en om ze van wat praktische tips en nuttige weetjes te voorzien, ontwikkelde Stichting Prilleven het Kasteeltje. Dit jaar zijn we begonnen met een kleine pilot in Alkmaar. We stellen zo’n 300 Kasteeltjes ter beschikking aan de afdeling Neonatologie van het MCA. Uiteindelijk hopen we alle ouders met een pril prinsje of een pril prinsesje van een eigen Kasteeltje te kunnen voorzien.

 

Prilleven wil de ouders van prematuur (te vroeg), dysmatuur (te licht) en / of ziek geboren kinderen ondersteuning bieden tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje(s) en/of prille prinsesje(s). We bieden die ondersteuning in de vorm van praktische presentjes, nuttige tips en waardevolle weetjes. Prilleven heeft de ANBI-status en is daarmee een algemeen nut beogende instelling. Giften aan Prilleven kunt u aftrekken van de belasting.

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.