Oprichting Stichting Prilleven

Alle ouders van prematuur en ziek geboren kinderen hebben recht op een kasteel

Maandagmiddag 25 maart vond de ondertekening plaats van de statuten van Stichting Prilleven. Het doel van de stichting is om alle ouders van prematuur en ziek geboren kinderen te steunen tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje of prille prinsesje. De stichting wil dit doen door deze ouders een Kasteeltje aan te bieden met daarin praktische producten en nuttige tips.

Het besef komt thuis pas

Ouders van prematuur en / of ziek geboren kindjes hebben tijdens de ziekenhuisopname van hun kindje amper tijd om stil te staan bij alles wat er gebeurt. Dit komt meestal pas wanneer het hele gezin een paar maanden thuis is. Wanneer het weer relatief rustig is. Dan komen de vragen. “Hadden we niet beter toch een soort dagboek kunnen bijhouden?” “Hadden we die geboortekaartjes wel zo moeten versturen?” “Bestaan er echt couveusefotografen en zo ja, hoe kom ik daarmee in contact?” Stichting Prilleven wil ouders helpen met deze vragen op het moment dat ze ertoe doen. Vlak na de geboorte van hun prille prachtmensje.

Het Kasteeltje

Daarom is de stichting bezig met het samenstellen van het Kasteeltje, een witte kartonnen doos van 20*20*20 centimeter. De doos is bedrukt met een zwarte lijntekening van een kasteel. In het Kasteeltje zitten praktische dingen als oordopjes, een oogmasker en verfrissingsdoekjes, voor wanneer ouders een nachtje willen of moeten blijven slapen. Maar er zitten ook grappige en lieve cadeautjes in, zoals een stressdoktertje en een babyknuffel. Daarnaast geeft het Kasteeltje informatie over allerlei diensten en producten die speciaal bestemd zijn voor de ouders van prille prinsjes en prille prinsesjes. Zo zal de kasteelbrochure informatie bevatten over couveusefotografen, informatieve websites en adressen voor lotgenotencontact. Op de website van Stichting Prilleven is altijd de meest recente stand van zaken te bekijken.

Over  Stichting Prilleven

Prilleven is een – inmiddels ANBI-geregistreerd – initiatief van Bertine Brookhuis, die op 1 juni 2012 zelf twee maanden te vroeg beviel van haar zoontje Gijs. Een maandenlange ziekenhuisperiode volgde. Inmiddels is Gijs – sinds 16 november 2012 – gezond thuis in Alkmaar en is de rust enigszins teruggekeerd. Tijd om iets te doen voor andere ouders van prille prinsjes en prille prinsesjes. Tijd voor Prilleven!

Het bestuur van de stichting bestaat uit drie dames, allen woonachtig in de schouderpartij van Noord-Holland:
Bertine Brookhuis, Hanna Middeljans, Lara Sijtema

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen kunt u contact opnemen met Stichting Prilleven. Contactpersoon | Bertine Brookhuis | T 06-29390263 | E info@prilleven.nl | W www.prilleven.nl | FB www.facebook.com/prilleven
Het verhaal over Gijs begint hier | http://betekst.wordpress.com/2012/06/01/gijs-heeft-haast/

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.