Bijzondere vogel maakt Kasteeltje compleet

Persbericht | Alkmaar, 16-02-2014

De afgelopen maanden is Stichting Prilleven druk bezig geweest met de inhoud van het Kasteeltje, een alternatief kraamcadeau voor de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes. Met de toevoeging van het Earlybirdje – een handgehaakt vogeltje met rustgevende eigenschappen – is dit kraamcadeau nu compleet.

Ouders van te vroeg en of ziek geboren kinderen kunnen – zeker in het begin van de ziekenhuisopname – niet of nauwelijks voor hun eigen kindje zorgen. Ze krijgen te maken met nieuwe en onvoorziene vraagstukken. Wat doen we met de geboortekaartjes? Hoe houden we iedereen op de hoogte? Hoe kunnen we deze tijd iets gemakkelijker maken?

De Kasteeltjes

Stichting Prilleven ontwikkelde speciaal voor de ouders van te vroeg en of ziek geboren kindjes een alternatief kraamcadeau in de vorm van een kasteel met daarin handige producten en nuttige informatie. In een Kasteeltje zit bijvoorbeeld een knuffel voor de kleine die op 60 graden gewassen kan worden. Er zit handcrème in om uitdroging door het vele ontsmetten van de handen tegen te gaan. Er zitten oordopjes en een oogmasker in, omdat het in een ziekenhuis nooit helemaal stil en nooit helemaal donker is. Ouders treffen een brochure aan met onmisbare informatie en nu heeft ook het Earlybirdje haar weg gevonden richting de Kasteeltjes.

Een bijzonder vogeltje

Stichting Earlybirds Fotografie  liet dit bijzondere vogeltje ontwerpen om mee te geven aan de fotografen die geheel belangeloos fotoreportages maken van te vroeg geboren kindjes in het ziekenhuis. Zo schenkt de stichting ouders liefdevolle beelden als prachtige herinnering en steun in een moeilijke tijd. Het Earlybirdje is geïnspireerd op het succesvolle ontwerp van de gehaakte inktvisjes die in Scandinavië al sinds jaar en dag aan prematuur geboren baby’s worden gegeven.  De staartsliertjes doen de baby denken aan de navelstreng. Wanneer een baby’tje deze sliertjes vastpakt, wordt voorkomen dat er sondes of infusen sneuvelen. Baby’tjes voelen zich veiliger door de aanwezigheid van een Earlybirdje. Hun hartslag daalt en ze worden rustiger.

Earlybirdje

Prille Pilot

Met dit uitzonderlijke vogeltje zijn de Kasteeltjes compleet en kan de pilot op de afdeling Neonatologie van het Medisch Centrum Alkmaar eind maart van start gaan. Stichting Prilleven hoopt op een goed verloop en vervolgens een snelle uitbreiding naar andere ziekenhuizen om uiteindelijk alle ouders van ziek en/of te vroeg geboren kindjes een Kasteeltje te kunnen aanbieden.


Over Prilleven:
Prilleven werd opgericht op 25 maart 2013 door Bertine Brookhuis, zelf moeder van de twee maanden te vroeg geboren Gijs. Stichting Prilleven wil de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes steun bieden tijdens de ziekenhuisopname en ze voorzien van nuttige – niet-medische – informatie, praktische presentjes en leuke cadeautjes. Zo hopen we de leuke kant van deze heftige kraamtijd wat meer de nadruk te kunnen geven.

Over Earlybirds:
Stichting Earlybirds Fotografie werd in 2013 opgericht door Marjolein, Marije en Jessica en schenkt ouders liefdevolle beelden als prachtige herinnering en steun in een moeilijke tijd.

Voor de redactie:
Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen over Stichting Prilleven kunt u contact opnemen met Bertine Brookhuis | T 06-29390263 | E info@prilleven.nl | W www.prilleven.nl | FB www.facebook.com/prilleven

Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen over Stichting Earlybirds Fotografie kunt u contact opnemen met Marjolein Witteveen-Roossien | E marjolein@earlybirdsfotografie.nl

 

Prilleven wil de ouders van prematuur (te vroeg), dysmatuur (te licht) en / of ziek geboren kinderen ondersteuning bieden tijdens de ziekenhuisopname van hun prille prinsje(s) en/of prille prinsesje(s). We bieden die ondersteuning in de vorm van een Kasteel gevuld met praktische presentjes, nuttige tips en waardevolle weetjes. Alle ouders van prematuur geboren, dysmatuur geboren en ziek geboren baby’s hebben recht op zo’n Kasteel! Daarom is alle media-aandacht die we krijgen meer dan geweldig. het maakt het hopelijk makkelijker om fondsen en bedrijven bereid te vinden ons verder op weg te helpen.

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.