Alkmaar haakt Harten vol Hoop

Heel, heel, heel vaak gaat het goed. De zwangerschap verloopt voorspoedig op een enkel kwaaltje na. De bevalling valt na alle goedbedoelde verhalen van ervaringsdeskundigen hopelijk mee. De kersverse baby haalt zelfstandig adem, heeft een geweldige hartslag, is mooi van kleur en reageert prima op prikkels.

Soms gaat het niet goed. Jaarlijks worden er zo’n 20.000 baby’s direct na de geboorte opgenomen in het ziekenhuis. Stichting Prilleven wil de ouders van deze kleintjes een hart onder de riem steken en ontwikkelde het Kasteeltje. Een alternatief kraamcadeau met daarin nuttige informatie, praktische producten en leuke cadeautjes. De pilot met 300 Kasteeltjes zal dit jaar gaan plaatsvinden in het Medisch Centrum Alkmaar.

Harten vol Hoop

Workshops Alkmaar zorgt ervoor dat er daadwerkelijk een hart onder de riem te steken valt. Tijdens het Craft Café dat iedere eerste donderdag van de maand gehouden wordt in Bagels & Beans (vanaf 19.30 uur) kun je Harten vol Hoop haken. Deze harten vinden via de Kasteeltjes hun weg naar de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes die zijn opgenomen in het MCA.

Aanhaken?

Kom naar het Craft Café of ga naar de website van Workshops Alkmaar (www.workshopsalkmaar.nl). Daar vind je het patroon voor de harten.

Over Prilleven:

Prilleven werd opgericht op 25 maart 2013 door Bertine Brookhuis, zelf moeder van de twee maanden te vroeg geboren Gijs. Stichting Prilleven wil de ouders van te vroeg en/of ziek geboren kindjes steun bieden tijdens de ziekenhuisopname en ze voorzien van nuttige – niet-medische – informatie, praktische presentjes en leuke cadeautjes. Zo hopen we de leuke kant van deze heftige kraamtijd wat meer de nadruk te kunnen geven.

Voor de redactie:

Voor meer informatie, beeldmateriaal of vragen kunt u contact opnemen met Stichting Prilleven. Bertine Brookhuis | T 06-29390263 | E info@prilleven.nl | W www.prilleven.nl | FB www.facebook.com/prilleven.

Volg Prilleven

Ontvang alle prille berichten direct in je inbox.